Aquakert

2023. március 28. kedd, Gedeon napjapont

Aquakert - Öntözőrendszer

Szamóca - egy westie weboldala

Önzetlensége emberi mértékkel nem mérhető.
Mindent megtesz, hogy a csapat hasznos tagja legyen és csak annyit vár érte, hogy befogadják.

Szamóca a westi

Szamóca egy west highland white terrier.

3 hónapos kora óta önkéntesként tevékenykedik cégünknél.

Westie, westi Egy éves koráig az öntözéstechnikai alapismeretek megszerzését részesítette előnyben. Ezt az Ő esetében teljeskörű anyag és szerszám ismeretet jelent. A szórófejtől az ásóig mindent elhordott amihez hozzáfért. Ez nem kis teljesítmény egy 3kg-os westie kölyöktől.
Hamar megállapítottuk, hogy az öntözőrendszernek nincs olyan alkatrésze, amit egy kutya nem tud szétszedni. Szerszám is igen kevés.

Mi viszont megtanultunk kutyabiztos öntözőrendszer telepíteni, mert gyorsan beláttuk, hogy a szakirodalom nem veheti fel a versenyt egy kiskutya leleményességével.


Azután egyszer csak azt vettük észre, hogy felnőtt és "megkomolyodott".
Egy szomorú részlet. West highland white terrier

Másfél éves korában megmérgezték. Erre nem lehet elfogadható indok. Nem hiszem, hogy valaki ennyire haragudott rá. Akkor miért? Gonoszság és kegyetlenség? Vagy csak egyszerűen hülyeség. Sose fog kiderülni.A lényeg, hogy túlélte.Tanulságul kutyásoknak, nálunk így nézett ki dolog:
A kutya ül (nem fekszik és nem áll fel), keveset mozog, az is bizonytalan (olyan mintha egy kicsit részeg lenne) és állandóan nyalogatja az orrát.
Ilyenkor futás, mert van még egy-két óránk az orvosig. Sokáig kezelték nap mint nap. Ő közben csendben sírt és szemrehányóan nézett ránk, amiért hagyjuk, hogy az orvos fájdalmat okozzon neki. Ezt nem lehet elfelejteni. Utána hosszan lábadozott. Két hónap és több vérvizsgálat után kimondták, hogy meggyógyult. Az orvost le kellett cserélnünk, mert addigra rettegett tőle. Szerencsére nem tudja, hogy ezt egy ember művelte vele és ezért a bizalom megmaradt, mindenkihez kedves és imád vendéget fogadni.

A betegállomány után azonnal visszatért dolgozni.

Először, a jelzőkutya feladatkört jelölte ki magának és csak a testmérete (jelenleg: 7,3kg) akadályozza az őrző-védő feladatok ellátásában. Bár Ő erről nem vesz tudomást és bátran ugatja a távolról közeledő lovasokat is. Amíg közel nem érnek. Akkor a harciasságot óvatos kíváncsiság váltja fel. Nagyon kíváncsi és ezért mindent újdonságot alaposan megvizsgál. Szamóca a westie


Ezt a tulajdonságát felismerve kineveztük épülő telephelyünk műszaki ellenőrének, mely feladatát a tőle megszokott lelkesedéssel és alapossággal látja el.


3000 m2 15cm-es lábakkal, ez nem kis munka. Rendszeresen ellenőrzi a kertítést, a hídakat, a stéget, az öntözőrendszert, és - miután fiú - mindent, ami kiáll a földből. Ügyfeleink nagy részével így már nem találkozik és ez láthatóan hiányzik neki. Helyette a szomszédokkal jár össze (uszkár, puli).
Mindenkit szívesen körbevezet a birodalmában, de csak nappal. Éjszaka harsány házőrző lesz belőle, nem ismer kivételt. Nélkülözhetetlenné tette magát anélkül, hogy tudna róla.
Ezt - miután pénzt nem fogad el - különböző természetbeni juttatásokkal próbáljuk honorálni (étkezési és lakhatási hozzájárulás, autó sofőrrel, stb.).


És ezért készült el ez az oldal is.

Westi adatlap
Személyi adatok:

Név : Szamóca
Születési hely : Budapest
'of Surprise Westie Kennel
Idő: 2001 szeptember 23.
Fajta: west highland white terrier
Szín: fehér
Neme: kan
Szőrzet: szálkásMindent összevetve:
Ő egy olyan jó barát, akinek csak az a fontos, hogy szeressék!

In memoriam

2013 január végén beteg lett. Elsőre nem tűnt annak, de nagy volt a baj. Bágyadt volt, legyengült.

Egy hét küzdelem után 2013 február 4.-én hajnalban lefeküdt aludni és átaludta magát egy boldogabb világba.

Ha van igazság akkor ahol most jár ott
- mindig süt a nap,
- állandóan jut velőscsont,
és saját macskája van akit kergethet.

Sokat tanultunk tőle, KÖSZÖNJÜK!

Emléke és weboldala továbbra is velünk él.

Aquakert - Itt a víz az Úr!

Copyright ©, 2023 AQUAKERT Kft. Minden jog fenntartva!

| Kapcsolat | Linkajánló |

| Last Modified: 2017. 11. 01. |